Geçen 35 yıla rağmen Rum'a göz kırpan var!

İnsanın inanması güç oluyor ama, ne yazık ki; Kıbrıs Türk kesiminin özgürlüğe kavuştuğu 35 yıldan bu yana, hala Rumlar'a sempati duyan, adanın Rum hakimiyeti altında "tek devlet" isteyen Türkler'in...

İnsanın inanması güç oluyor ama, ne yazık ki; Kıbrıs Türk kesiminin özgürlüğe kavuştuğu 35 yıldan bu yana, hala Rumlar'a sempati duyan, adanın Rum hakimiyeti altında "tek devlet" isteyen Türkler'in sayısı gün geçtikçe artıyor.

Geçen hafta belirttiğimiz gibi "stratejik önemini, konumunu neredeyse 'yediden yetmişe' bütün Türklerin yıllardan beri kavradığı ancak 'fiili' bir şekilde dile getiremediği Kıbrıs'ın tamamen Rumlara 'teslim girişimleri' ne yazık ki, sürüyor. En önemlisi, KKTC'nin yok edilerek, adayı Rum egemenliğine geçmesi ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de güvenliği ve haklarının kuşatılması temelinin adımları atılıyor."

Yüzlerce"uyarı" yazılarına rağmen, bu millîi davamıza tam anlamıyla destek verilmediğine tanık olmamız esef ve tedirginlik yaratıyor.

Gelişmelerin acı tarafı; gelen felaketten bihaber Türk halkının çoğunluğunun yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve medya susuyor.

Hatta, sayısı çok bazı medya organları Kıbrıs Türk'ünü vatanında "azınlık" durumuna düşürmek istiyor.

İki kesim arasında yeni iki sınır kapının daha açılması beraberinde çeşitli söylentiler getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 91 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 124 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 363 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 232 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar