Barışmak, savaşmaktan zordur hele…!

Gerçekten de, barış yapmak savaşmaktan zordur hele Orta Doğu'da…!Hiç tarihin engin sayfalarına dalmadan, sadece son Suriye olayını ele alsak bile bu sözün ne kadar geçerli ve tehlikeli olduğu...

Gerçekten de, barış yapmak savaşmaktan zordur hele Orta Doğu'da…!

Hiç tarihin engin sayfalarına dalmadan, sadece son Suriye olayını ele alsak bile bu sözün ne kadar geçerli ve tehlikeli olduğu görülüyor.

Aslında, ünlü "Yanlış hesap Bağdat'tan döner" sözü de çağırışımlar yapıyor. Zira yanlış hesap, bu sefer Bağdat'a gitmeden Afrin'de, Azez'de İdlip'te kendini çoktandır hissettiriyor.

Yani, Türkiye'nin alelacele Uluslararası cephede "bayrak" açması,  "hesapsız- kitapsız" hamlesinde; karşısında, öncelikle Suriye'yi, sonra PKK'yı, PYD'yi, IŞİD'i ve bunlardan türetilen irili ufaklı terör örgütlerinin yanı sıra ABD'yi, Rusya'yı ve hatta İran'ı görmesi içinden çıkılmaz bir durum yaratmış bulunuyor.

Neredeyse, Türkiye savaşmaktan ziyade artık barışmak peşinde koşmanın yollarını arıyor.

Türkiye hem diplomatik, hem askeri gücünü kısacası jeopolitik konumunu kullanıyor görüntüsünü veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar