ABD'nin 40 yıldır İran'a bitmeyen gazabı!

İhtilalinin 40. yldönümünü kutlamaya çalışan "KOMŞUMUZ" İran'ın İsrail'den sonra en büyük düşmanı ABD'nin bu ülkeyi yıllardan beri tehdit ve taciz ettiği biliniyor.Oysa, oldukça stratejik...

İhtilalinin 40. yldönümünü kutlamaya çalışan "KOMŞUMUZ" İran'ın İsrail'den sonra en büyük düşmanı ABD'nin bu ülkeyi yıllardan beri tehdit ve taciz ettiği biliniyor.

Oysa, oldukça stratejik bir konuma sahip İran, çekindiğinden bölgede çok düşmana sahip olduğundan mümkün olduğu kadar "gerçekte" savunmada kalıyor.

Her ne kadar, İsrail'e karşı olan tehditlerini tekrarlamakla beraber İran, ABD'nin gazabından aslında çekiniyor.

Zaten, bölgeye bir bakıldığında, İsrail'in yanı sıra başta Suudi Arabistan olmak üzere çoğu Körfez ülkeleri ile geçinemeyen İran konumunu muhafaza etmek istiyor.

Petrol ve gaz kaynaklarıyla aslında, büyük bir stratejik değere sahip İran'ın tarihi zaten bu tür denklemler üzerinde kurulmuş bulunuyor.

Nitekim, İran'ın "Devrim İhracı" politikasına bir göz atıldığında ilgi çekici gelişmeler ortaya çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar