"Bosna-Hersek"te bitmeyen düşmanlık!

Tarihin şu garip cilvesine bakınız ki; ülkemizin etrafını çevreleyen çatışmalar, savaşlar ve istila tehlikelerinin çapı ne yazık ki  Bosna-Hersek'e kadar uzanıyor.İki hafta önce yapılan...

Tarihin şu garip cilvesine bakınız ki; ülkemizin etrafını çevreleyen çatışmalar, savaşlar ve istila tehlikelerinin çapı ne yazık ki  Bosna-Hersek'e kadar uzanıyor.

İki hafta önce yapılan, "Başkanlık Konseyi" seçimlerinin sonuçları bölgeyi barışa değil, anlaşmazlıklara hatta çatışmalara götürüyor.

Bosnalı Müslüman Şefik Caferoviç'in, Sırplar için Rus yanlısı Milorad Dodik'in, Hırvatlar adına ise Zeljko Komsic'in zafer kazandığı seçimlerin ülkeye "bütünleşmeyi" getiremeyeceği şimdiden öne sürülüyor.

Zira, 23 yıl geçmesine rağmen "Dayton Barışı"yla kurulan sistem, ülkeyi süründürüyor.

Bosnada'ki parçalı ve karmaşık siyasi yapıda siyaset hâlâa savaşın gölgesinde yapılıyor.

Dayton'un tarafları barıştırmak değil, sınırları daha da keskinleştirip düşmanlığı yapısallaştırmak gibi tehlikeli bir durum yaratması her 3 tarafı da rahatsız ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 90 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 124 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 363 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 229 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar