Sınırımızda "3. Dünya Savaşı" provaları mı!

Aslında, Suriye'de devam eden saldırıların temelinde 5 ana devlet etkin bir rol oynarken, en az 5 ülke de, gelişmeleri heyecan hatta endişe içinde izliyor.Her şeyden önce, ABD ve İsrail bir çatı olurken, Rusya hem bölgeyi...

Aslında, Suriye'de devam eden saldırıların temelinde 5 ana devlet etkin bir rol oynarken, en az 5 ülke de, gelişmeleri heyecan hatta endişe içinde izliyor.

Her şeyden önce, ABD ve İsrail bir çatı olurken, Rusya hem bölgeyi korkusuzca kolluyor hem de zaman zaman İran ve Türkiye ile ilişkiler kurarak güç toplamaya çalışıyor.

Oysa, Rusya aynı zamanda Suriye'ye yanaştıkça yanaşıyor ve hatta muhtemel "kimyasal silah" iddialarına ve senaryolarına sessiz kalıyor.

Öte yandan Suudi Arabistan, Mısır, Almanya, Fransa ve Hollanda bir gözlemci gibi Orta Doğu'yu izliyor.

En etkin ve önemli faktör devletlerden Çin ise, sessiz sedasız fakat çok temkinli bir şekilde bölgeyi denetim altına alıyor.

Yani anlaşılan, on-on beş ülke Orta Doğu'da baş rollerde görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar