Trump'ın ilk hedefi İran!

Trump gün geçtikçe Neron'a benziyor.İsrail'in olmadık istekleri yüzünden Filistin meselesini yeniden gündeme getirmekten kendini alamayan Trump'ın Irak ve Suriye'de giriştiği eylemler ve İran'a karşı yeni stratejisi...

Trump gün geçtikçe Neron'a benziyor.

İsrail'in olmadık istekleri yüzünden Filistin meselesini yeniden gündeme getirmekten kendini alamayan Trump'ın Irak ve Suriye'de giriştiği eylemler ve İran'a karşı yeni stratejisi insanı derin düşünceye düşürüyor.

Her şeyden önce, bir ABD'nin terör örgütleri kuracağını, besleyeceğini ve destekleyeceğini bilmek akıllara durgunluk veriyor.

Oysa, ABD'nin yıllardan beri Afganistan'dan başlattığı "örtülü istila" harekatlarının Irak'ta felce uğradığı, şimdi de, bölgemizde paniklediği açıkça görülüyor.

Trump'ın, Çin ile tutuştuğu anlaşmazlıklar, Meksikalılar'a karşı takındığı tavır daha doğrusu "her taşın altından çıkması", hem karizmasını hem de ABD'nin dış politikasını yıpratması bekleniyor.

Ekonomi alanındaki çıkışları ve vergi kararları ile dünyanın ticari dengesini bozmaya çalışan Trump'ın en büyük hedefinin ise İran'ın olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar