Ermenistan'da şimdi de Soros virüsü!

Ermenistan'da son seçimler sonrasında yaşanmış protestolar ve iktidar değişikliği öyle bir hızla gerçekleşti ki, ilk aşamada olayların gerçek yüzünün karanlık içinde kalması...

Ermenistan'da son seçimler sonrasında yaşanmış protestolar ve iktidar değişikliği öyle bir hızla gerçekleşti ki, ilk aşamada olayların gerçek yüzünün karanlık içinde kalması, şimdiden endişe doğuruyor.

Her şeyden önce, Türkiye ile ilişkilerin daha da "gergin" bir ortama gelmesinden korkuluyor.

Aynı zamanda, eski Sovyet coğrafyasında toplumun baskısıyla iktidar değişikliklerine çok sıcak bakmayan Rusya'da bile, Erivan'daki protestolara ilişkin net bir yaklaşım yoktu.

8 Mayıs 2018'de Ermeni Parlamentosu'nda yapılan oylamada Başbakan olarak seçilmiş Paşinyan'la iktidar değişikliğinden sonraki 1 aylık süreçte, Ermenistan üzerinde oluşan tablo yavaş yavaş netleşiyor.

Bugün Rusya medyasındaki yorumlara göre; Nikol Paşinyan, stratejik kurumlara, Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarına ve Güvenlik Konseyi Başkanı gibi görevlere ABD'nin etkisi altında olan isimleri yerleştiriyor.

İlk aşamada Ermenistan'da yaşananlarla Ukrayna'daki olaylar arasında paralellikler görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar