Zehirli su, inci, hakikat

ZEHİRLİ SUYıllar önce hem kuvvetli, hem de zeki bir kral Virani şehrini egemenliği altına almıştı. Sahip olduğu güç ile insanları ürkütüyor ve bilgeliği de onu çekici ve sevimli...

ZEHİRLİ SU

Yıllar önce hem kuvvetli, hem de zeki bir kral Virani şehrini egemenliği altına almıştı. Sahip olduğu güç ile insanları ürkütüyor ve bilgeliği de onu çekici ve sevimli kılıyordu.

Virani şehrinin tam ortasında suyu serin ve duru olan bir kuyu bulunuyordu, şehrin kralı ve saray ahalisi de dahil olmak üzere, bütün kent halkı oradan su içerdi, çünkü başka su kaynağı yoktu.

Gecenin tüm sessizliği kente çöktüğü sırada cadının biri kente girdi ve kuyuya sihirli bir sıvıdan yedi damla damlattı ve dedi ki, “şu andan itibaren bu sudan her kim içerse aklını kaçıracak”.

Sabah olduğunda şehrin tüm halkı bu sudan içti ve cadının söylediği gibi delirdi ancak kral ve mabeyincisi henüz bu sudan içmemişti.

Ve o gün boyunca halk bir araya geldikleri sokaklarda ve meydanlarda birbirlerine söyledikleri sadece şu oldu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar