Toplumda şiddet eğilimi arttı mı?

Acaba ben mi abartıyorum diye kendi kendime düşünüyordum. Gazete ve televizyonlarda şiddet konulu haberleri gördükçe, medya, siyasi konulardan kaçıp, bu tür haberlere yöneldi diye yorumladım.Ancak her gün gittiğim...

Acaba ben mi abartıyorum diye kendi kendime düşünüyordum. Gazete ve televizyonlarda şiddet konulu haberleri gördükçe, medya, siyasi konulardan kaçıp, bu tür haberlere yöneldi diye yorumladım.

Ancak her gün gittiğim yollarda, araç sürdüğüm yerlerde, bulunduğum ortamlarda insanların agresif davranışlarının daha belirgin şekilde öne çıktığını gördüm. En küçük tartışma şiddetli kavgalara, yaralanmalara, ölümlere neden olacak hale geliyor.

Bazen, “şehri savaş alanına çevirdiler” başlığı ile verilen haberlerin videosunda, gerçekten de ortada ürkütücü durumun olduğunu siz de izliyorsunuz sanırım.

DOKTORLARA SALDIRIDA ARTIŞ

Bu konular kafamda dolaşırken Tvnet’te sağlık programları yapan meslektaşım Asuman Uğur arayarak, doktor ve hemşirelere yönelik şiddet olaylarında bir artışın meydana geldiğini, sağlık görevlilerinin bu vakalarda ciddi yaralanmalara maruz kaldığını anlattı.

Konuya duyarlılık gösterip, benim gibi birkaç yazarı arayarak farkındalık yaratmaya çalıştı Asuman hanım. Takdire şayan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar