Teopolitik savaşa doğru Devletler, cemaatler, örgütler

Üçüncü dünya savaşını teopolitik zihne sahip insanlar çıkartacaktır. Eminim. Bunun nasıl olacağını anlatayım size.Önce zihnimizi tazeleyelim. Teopolitik kavramı yeni. Bu yüzden anlamını...

Üçüncü dünya savaşını teopolitik zihne sahip insanlar çıkartacaktır. Eminim. Bunun nasıl olacağını anlatayım size.

Önce zihnimizi tazeleyelim. Teopolitik kavramı yeni. Bu yüzden anlamını tekrarlamakta fayda var.

Jeopolitik nasıl coğrafyanın etkisinde kalan politika demekse, teopolitik de din/inanç/ilahiyat etkisinde kalan politika demek (detaylı bilgi için 21.03.2018 tarihli yazım).

Dünyada o kadar tuhaf, o kadar anlamsız politikalar üretilip öylesine absürt dış siyaset izleniyor ki, bunu geleneksel dış politika kavramlarıyla açıklayamıyoruz. O nedenle, ‘teopolitik’ kavramı tüm bunları açıklamak için yerli yerine oturdu.

Dünyada ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve İran’ın aldığı siyasi kararlar, teopolitiğin etkisindedir. Bu yüzden de söz konusu devletlerin dış politikaları ve siyasetlerinde herkese anlamsız gelen tutumlar oluyor.

TEOPOLİTİK KARARLAR, DÜNYAYI KOASA SÜRÜKLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar