Tehlikeli gidişat

Denetim, denge, adalet ve fırsat eşitliği olmayan bir ortamda herkesin adalet duygusu zedelenir, suçlamaların önü arkası kesilmez. Tehlikeli bir gidişat var. Yazmakta ve anlatmakta zorlanıyoruz. O kadar çok hata yaptı ki bu camia, o kadar çok...

Çok zorlandım.

Konuşurken de zorlandım, yazarken de zorlanıyorum şimdi.

Doğruların arsına sıkışmış yanlışları ayıklamak ne kadar da zor.

Son dönemlerin bitmeyen tartışması tarikatlar mevzu meselemiz.

En son vaka Ali Edizer isimli aklı evvelin yaptıkları.

Herkesi yine öfkeden çıldırttı ve bu camianın mahkum edilme fermanına bir çentik daha attı.

Tuhaf değil mi? Her hafta böyle bir vaka yaşanıyor. Daha Uşşaki tarikatının sapık şeyhini konuşuyorduk. Şimdi Ali Edizer isimli dengesiz çıktı önümüze. Bakalım daha neler çıkacak.

“KÜÇÜK FETÖLER” GENELLEMESİ

Veyis Ateş’in programında (Çarşamba akşamı) konuşuyoruz. Nedim Şener ve İsmail Saymaz dolu dizgin gidiyorlar tarikatlar aleyhine. “İçlerinde iyi niyetli olanları var, devlete kötülük yapmayanlar var, onlar ayrı” demeyi de ihmal etmiyorlar.

Ama onları dinleyenlerin, hiç de böyle iyi niyetli bir ayrım yapacağını sanmıyorum. Nitekim sosyal medyadan mesaj yağdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar