Siyasette yeni bir durum mu, yoksa yeni bir dönem mi var?

Dünyadaki kaotik ortamın, ekonomik bozulmanın, sert krizlerin, savaş, terör ve kargaşanın bitmediği bir ortamda, bu yeni siyaset tarzının ilgi görmeye devam edeceğini söylemek kehanet olmaz.

Şunu en başta unutmayalım, her ülke gibi, Türkiye’de siyasetin gidişatı da dünyadaki rüzgarlardan ve değişimlerden etkilenir.

Avrupa ve Amerika, son on yıldır siyaset sosyolojisindeki değişimin etkisinde. Çoğu entelektüel bunu anlamaya çalışıyor.

Tartıştığımız konu şu:

Popülizmin, milliyetçiliğin ve sertlik yanlısı söylemin etkisinde kalan siyaset, geçici bir ara dönemi mi yaşıyor, yoksa yeni kalıcı bir döneme mi giriyor?

POPÜLİST MİLLİYETÇİLİĞİN YÜKSELİŞİ

Örneğin yeni tarz siyasetin bundan sonra sembol ismi olarak anılacak Trump’ın başkanlığı kazanması, geçici bir tepkisellik miydi, yoksa değişen ABD toplumu bundan sonra Trump benzeri yeni aktörleri tercih edecek mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.536 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 543 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.149 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 820 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 780 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar