Savaş kabinesiyle yüzleşmek

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yılların en önemli görüşmesini yapmak için ABD'de. Sadece biz değil, Amerikan basını da bu görüşmeye oldukça önem atfediyor.Cumhurbaşkanı...

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yılların en önemli görüşmesini yapmak için ABD'de. Sadece biz değil, Amerikan basını da bu görüşmeye oldukça önem atfediyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “ABD ziyareti virgül değil, nokta mesabesinde” demesi, sanırım ziyarete olan dikkati iki katına çıkardı. Noktadan sonra nasıl bir cümle kuracak ben asıl onu merak ediyorum.



İlişkileri noktalayacak sorun, YPG'ye verilecek silahlar meselesi ve onlara kurulacak 'butik devlet' konusu. 50 yıllık müttefiklik ve stratejik ortaklık, gelip PKK'dan bozma, toplama, kiralık asker grubuna takılıp kaldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmelerde karşılaşacağı isimlere ve özelliklerine bakarsanız, aslında bir savaş kabinesiyle masaya oturacağını anlarsınız.



Bu nedenle de mesele o kadar da kolay çözülecek bir mesele değil. Tanıtayım kabinenin bir kısmını.



SAVUNMA BAKANI: TAM BİR 'SAVAŞ TANRISI'



ABD'de siyaseti domine eden güç Pentagon son yıllarda. Dışişleri Bakanlığı, uzun süreden beri devre dışı kalmış durumda. Zaten ben dahil, birçok gazeteci bile yeni dışişleri bakanının adını bilmiyor.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar