Saadet Partisi'nin zor günleri

Parti tabanın yarısı CHP ile yan yana gözükmekten rahatsız. Bu nedenle son seçimlerde epey tepki gösterdiler. Bir diğer yarısı AK Parti’nin icraatlarından şikayetçi. Temel Bey tüm eleştirilerinden sonra Erdoğan ile nasıl ittifak yapacağını düşünüyor.

Siyasette “ikinci adamlar” diye gözden kaçan ama aslında çok önemli bir konu vardır.

Süleyman Demirel’in ikinci adamı 1969 yılına kadar “Koca Reis” lakaplı Saaddettin Bilginç’ti. Turgut Özal’ın Kaya Erdem. Ecevit’in son yıllarında Hüsamettin Özkan güçlü ikinci adamı olarak aktif siyaset yapmıştı.

Erbakan’ın ise gücü tartışılmaz ikinci adamı Oğuzhan Asiltürk’tü.

Bunlar Türk siyasetinden üzerinde çok çalışma yapılacak isimleridir.

Değerli siyasetçi İlhan Kesici’yi Demirel’in ikinci adamı konusunu konuşmak için aradığımda bana hemen kütüphanesinden tarihimizdeki ikinci adamları anlatan bir kitabın kapağını gönderdi. Hilmi Tutar’ın, “Hun Türklerinden son Türklere İkinci Adamlar”. En kısa zamanda alıp okuyacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.087 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 746 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar