Propaganda savaşı ve Uygur halk ozanı

Dünyanın gelmiş geçmiş en etkileyici savaş propagandacısı Hitler’in sağ kolu Joseph Goebbels’tir (1897-1945).Hitler’in keşfettiği ve sonradan ‘Halkı Aydınlatma ve Propaganda’ bakanı yaparak...

Dünyanın gelmiş geçmiş en etkileyici savaş propagandacısı Hitler’in sağ kolu Joseph Goebbels’tir (1897-1945).

Hitler’in keşfettiği ve sonradan ‘Halkı Aydınlatma ve Propaganda’ bakanı yaparak, İkinci Dünya Savaşı’nda iletişim savaşının ‘başkomutanı’ yaptığı Goebbels’in, propaganda yöntemleri ve taktikleri savaşın seyrini değiştirmiştir.

Goebbels öylesine etkin olmuştur ki, Amerika onu takip etmek, yöntemlerini çözümlemek ve sonra karşı koymak için bilim adamlarından oluşan bir komisyon kurmuştur. Bu komisyon uzun yıllar aktif olarak savaş propagandası üzerine çalışmış, Goebbels’i izlemiş ve karşı taktikler geliştirmiştir.

Komisyon üyeleri savaş bitiminden sonra çalışmasını sürdürmüş, bu kez barış zamanında Amerika propagandası yapmış ve dünyayı etkilemiştir. Uygulanan taktikler ve propaganda yöntemleri daha sonra ekonomide, pazarlamada, iletişimde kullanılmaya başlanmış, bugünkü halkla ilişkilerin ve iletişimin temelini oluşturmuştur.

Komisyon üyelerinden Edward Bernays öldüğünde mezar taşına “halkla ilişkilerin babası” diye yazılmıştır.

GOEBBELS’İN YALAN HABER TAKTİĞİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar