Örnek alınacak bir imam

Yeni Zelanda’da yaşananlar bize bir şeyler öğretmeye devam ediyor. Krizi büyük bir başarıyla yürüten, sevgisi ve içtenliği ile herkesi kendine hayran bırakan Başbakan Jacinda Ardern’den sonra, şimdi de...

Yeni Zelanda’da yaşananlar bize bir şeyler öğretmeye devam ediyor. Krizi büyük bir başarıyla yürüten, sevgisi ve içtenliği ile herkesi kendine hayran bırakan Başbakan Jacinda Ardern’den sonra, şimdi de katliamın olduğu Nur Camii imamı Cemal Fouda herkesi kendine hayran bıraktı.

Geçtiğimiz Cuma günü namazda Başbakan’ın, devlet protokolünün ve dünyadan gelen çeşitli dinlere mensup binlerce kişinin karşısında yaptığı konuşma, herkese örnek olacak derin, saygın, kuşatıcı ve ders verir nitelikteydi.

Başbakan Ardern herkesin örnek alması gereken bir liderse, Cemal Fouda da herkesin örnek alması gereken Müslüman bir imamdır.

Konuşmayı çok kıymetli bulduğum için, önemli kısımlarını sizin için buraya alıntıladım. Umarım Müslüman dünyasında bu imamların sayısı artar.

KALBİMİZ KIRIK AMA BİZ KIRILMADIK

“Geçen Cuma bu camide dururken, 50 masum insanı öldüren, 42 kişiyi yaralayan ve dünyadaki Müslümanların kalbini kıran o teröristin gözünde, nefret ve cinnet gördüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar