Muhalefetin bu hali kime yarar, neye zarar?

CHP’nin İstanbul il kongresi ve HDP’nin başkanlık seçim süreci, Türkiye’de muhalefetin ne durumda olduğunu ibretlik bir şekilde herkese gösterdi.Kimse farkında değil sanırım, muhalefetin...

CHP’nin İstanbul il kongresi ve HDP’nin başkanlık seçim süreci, Türkiye’de muhalefetin ne durumda olduğunu ibretlik bir şekilde herkese gösterdi.

Kimse farkında değil sanırım, muhalefetin yaşadığı kriz, Türkiye’de demokrasinin yaşadığı krizdir aslında.

Her ne kadar iktidar partisi ve ona destek olanlar, ana muhalefet partisi başta, muhalefetin yaşadığı bitkisel hayata seviniyorsa da, bu onların iktidarı açısından iyi, ülkenin demokrasisi ve siyasi yaşamı açısından son derece mahsurludur.

MUHALEFETİ VE İKTİDARI ELEŞTİRMEYEN KONFORMİSTLER

Sabah-akşam AK Parti iktidarını eleştiren yazarların, aydınların, sanatçıların muhalefetin içinde bulunduğu kaotik duruma ses çıkarmamalarını, konformizmin dışa vurumu olarak görüyorum.

Zira muhalefet mahallesi için iktidarı ve onun paydaşlarını eleştirmek son derece kolay, rahat ve popüler bir şeydir. Ancak bu mahallede CHP’yi, HDP’yi eleştirmek, ülke demokrasisine verdiği zarardan bahsetmek, öyle kolay değil. Mahalle baskısını bırakın, linçle karşılaşırlar. O yüzden kimse rahatını bozup, risk almak istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar