Kudüs stratejisi değişmek zorunda. Vatikan ve AB devreye girer mi?

Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasından sonraki süreç bitmiş değil. Bu konuda Türkiye’nin son derece başarılı diplomasi hamleleri tamamlanmadı aslında.İslam...

Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasından sonraki süreç bitmiş değil. Bu konuda Türkiye’nin son derece başarılı diplomasi hamleleri tamamlanmadı aslında.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda aldırdığı tarihi kararların devamı var. Olmalı.

ABD TARAF OLDU, YENİ HAKEM KİM OLACAK?

Filistin tarafı, ABD’nin İsrail-Filistin ihtilafında taraf tuttuğunu alenen ilan etmesinin ardından, barış görüşmelerinde arabulucu olamayacağını açıklamasıyla herkes masadan kalktı. Türkiye de ABD’nin artık barış görüşmelerinden aracı olamayacağı görüşüne katılıyor.

O zaman ne olacak?

Tüm İslam ülkeleri Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti tanırken ve BM Genel Kurulu’nda 128 ülke İsrail ve ABD’nin yaptığını aleni olarak ‘kabul edilmez’ bulurken, bundan sonrasının kaotik bir sürece gireceği de ilan edilmiş olundu aslında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar