Kılıçdaroğlu konuşmasının istatistiği

3.905 kelimelik bir konuşma yaptı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe meydanında. Bu konuşmanın içinde geçen kelimelerin bir istatistiğini yaptığımızda, ortaya ilginç bir tablo çıkıyor.Bu konuya...

3.905 kelimelik bir konuşma yaptı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe meydanında. Bu konuşmanın içinde geçen kelimelerin bir istatistiğini yaptığımızda, ortaya ilginç bir tablo çıkıyor.

Bu konuya geçmeden önce yürüyüş ve mitingle ilgili bir iki hususu not edeyim.

İKİ KONUYU NETLEŞTİRELİM

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü başladığında bir yazı yazmıştım (16.06.2017). Bir yürüyüşçü olarak teknik bilgiler vermiştim. Ayrıca bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun tamamlamasının çok zor olduğunu, on gün içinde bitebileceğini yazmıştım. Yanıldım. 69 Yaşında Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdü. Öyle hile, hurda da yapmadı. Bu performansı nedeniyle kendisini tebrik ederim. Her zaman derim, siyasetçinin adrenalin kaynağı başka türlü çalışır. Buna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na ve yürüyüşe yönelik eleştirilerinin katkısı da çok oldu sanırım. Nasıl hırslandıysa artık CHP lideri?

Bu konuda ikinci yazım, CHP açıklamalarının ve yürüyüşün FETÖ davalarına etkisini konu edinmişti (5 Temmuz 2017). Mahkemelerde, darbeci askerlerin kendilerine bir güven geldiğini, bir şeye umut bağladığını bizzat gözlemledim. Maltepe mitingiyle birlikte ülkede bir şeylerin olacağı ve kurutulacaklarını FETÖ el altından çok yaydı.

En başta yürüyüşün ve mitingin sorunsuz tamamlanması çok önemli bir konuydu. CHP yönetiminin bu konuya gösterdiği hassasiyetin yanı sıra, güvenlik kuvvetlerinin çok başarılı çalışmalarını da not etmek lazım. Mitinge saldırı hazırlığında olan IŞİD militanlarının yakalanması hayati önemdeydi. Burada da teşekkürü güvenlik kuvvetleri almış oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.498 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.088 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 747 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar