Karşıtlık politikasının iflası

Meral Akşener’in görevi bırakması ve İYİ Parti’nin dağılma sürecine girmesinin nedeni, seçim başarısızlığı, parti içi çekişme ve adaylar meselesi değildir. Meseleyi doğru...

Meral Akşener’in görevi bırakması ve İYİ Parti’nin dağılma sürecine girmesinin nedeni, seçim başarısızlığı, parti içi çekişme ve adaylar meselesi değildir. Meseleyi doğru okuyalım.

Meral Akşener, alternatif bir siyasi oluşum kurma iddiasıyla çıktığı yolda, tüm politik argümanını ve söylemini “Erdoğan karşıtlığı” üzerine inşa etme hatasına düştü. Bu da onun sonunu hazırladı.

Çünkü karşıtlık üzerine kurulmuş her politika, iflas etmeye mahkumdur. İYİ Parti işte bu nedenle dağılma sürecine girdi.

İDEOLOJİSİZ PARTİ OLMAZ

İYİ Parti, kendisini gelecek yıllara taşıyacak bir ideoloji üretmediği gibi, hangi yelpazede siyaset yapacağına da karar veremedi. Hangi ekonomik politikalar, hangi dış politika argümanları, tarımdan eğitime kadar, hangi politikalarla ülkeyi yöneteceğini anlatmadı. Meydanlarda kızgın, öfkeli, bir hanımefendide iğreti duran sert bir üslupla, hatta zaman zaman argoya kaçan bağırmalarla, sürekli Erdoğan’a yüklenen ve onu hedef alan bir genel başkan vardı.

Bu strateji, Erdoğan’dan nefret eden insanları etkileyebilir tabii ki. Nitekim İYİ Parti ilk girdiği seçim olmasına rağmen, % 10 oy alarak bana sorarsanız görece başarılı bir sonuç da elde etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar