Jim Rogers: Batı medeniyeti çökecek

Fatih’te, salaş bir çay ocağındaydık önceki akşam. Tahta sehpaları yan yan dizip, üzerine de kağıt serip öyle sofra hazırlanmış. Ev sahibi olan arkadaşımız, yemekleri iki sokak...

Fatih’te, salaş bir çay ocağındaydık önceki akşam. Tahta sehpaları yan yan dizip, üzerine de kağıt serip öyle sofra hazırlanmış. Ev sahibi olan arkadaşımız, yemekleri iki sokak aşağıdaki evinde kendi pişirecek, tencerelerle burada getirecek ve iftarı açacağız. Çaylar ve içecekler salaş çay ocağından, ekmek kadınlar pazarındaki taş fırından. Tatlı iyi bir yerden. Durumumuz muhteşem.

İNSANLIĞIN HALİ NE OLACAK GÖZÜM?

Bizim eski ekip iftarı. Beyazıt meydanında polisten dayak yediğimiz günden beri, genelde yiyeceğimizi paylaşıyoruz!

Aramızda üniversitede hoca olan da var, sivil toplum yöneticisi olan da. Yazar olan da var, iş adamı da. Kalabalığız. Ortak özelliğimiz ise bitmeyen ve sönmeyen bir dert var içimizde.

‘Memleketin hali ne olacak?’ sorusunu geçtik. İslam dünyasının hali ne olacak sorusunu da bir kalem geçiniz. İnsanlığın hali bizim derdimiz oldu. O salaş çay ocakları, o tahta tabureler dile gelse, Oblomov’dan, Toynbee'den, İbn Haldun’dan, Enver Paşa’ya, dilim dilim bunları nasıl yuttuğumuzu anlatsa.

Derin bir insanlık krizi içinde olduğumuza dair ortak bir kanaatimiz var. Birikmiş bir negatif enerji, bir huzursuzluk, bir depresif durum yaşıyor insanoğlu. Bunu nasıl aşarız? Malatya tava yemeğine ekmek batırıp, bunu tartışıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar