İstanbul’a kim başkan olacak?

Sorunun cevabını vereceğim. Sağlam kulislerim var. Ama önce mevcut duruma bakalım, bazı prensipleri konuşalım.İstifa ettirilen belediye başkanları sonrası AK Parti belediyelerinde bir gerginlik var. Bazı başkanlar...

Sorunun cevabını vereceğim. Sağlam kulislerim var. Ama önce mevcut duruma bakalım, bazı prensipleri konuşalım.

İstifa ettirilen belediye başkanları sonrası AK Parti belediyelerinde bir gerginlik var. Bazı başkanlar, ‘görevden el çektirilecek miyim?’ diye tedirgin. Gazetecilere bile bunu soruyorlar. Bence bir başkan bu duruma düşürülmemeli.

Başkanla beraber çalışan kadrolar da aynı şekilde ciddi kaygı taşıyor. Başkan giderse onlar da görevden alınacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi kadro değişimi yaşanıyor şu anda. Yakında Ankara, Bursa, Balıkesir’de de olacak. Kadroların kaygısı bu yüzden.

SEVGİDEN VE KORKUDAN ÇALIŞMANIN FARKI

Bu durumu, ‘ne iyi işte, belediyeler kendine geldi, herkes daha iyi çalışır’ diye savunanlar varsa, yanılıyor. AK Parti kadroları partisini, liderini, şehrini ve ülkesini çok sevdiği için canla, başla çalışırdı. Şimdiye kadarki başarının sebebi de budur. Böyle giderse artık korkudan çalışacaklar. Buradan bir başarı hikayesi çıkmaz.

Belediyelerdeki sorunların ne boyutta olduğunu en iyi bilen, AK Parti Genel Merkezi’ndeki yerel yönetimler başkanlığı olsa gerek. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na gelen şikayetlerin bir kopyası da buraya geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar