Işıkları kapatalım da...

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı sonrasında açıklama üstüne açıklama yaptı herkes. Doğal olarak eleştiriyorlar. Kendisi de yaptığı paylaşımın hatalı olduğunu, maksadı dışında anlaşıldığını söyledi ve özür diledi.

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı sonrasında açıklama üstüne açıklama yaptı herkes. Doğal olarak eleştiriyorlar.

Kendisi de yaptığı paylaşımın hatalı olduğunu, maksadı dışında anlaşıldığını söyledi ve özür diledi.

Bununla da kalmadı, Anayasa Mahkemesi kurumsal olarak bir açıklama yapıp, paylaşımı tasvip etmediğini açıkladı.

Buna rağmen eleştiriler durmadı.

Engin Yıldırım’ı FETÖ’cü yapmak için uğraşanlar, Başkan Zühtü Arslan’ı FETÖ’cüleri devlete doldurmakla suçlayanlar, darbe iması yapıldığını iddia edenler, mahkemeyi hemen kapatmak isteyenler… daha neler neler.

Anlaşılan o ki, Anayasa Mahkemesi’nin ışıklarını kapatmak istiyor çoğu kişi. Siyasiler de mahkemenin kapatılmasını, şeklinin, isminin değişmesini istiyor. Bu anlaşıldı.

Benim anlamadıklarım şunlardır:

1. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine göre Anayasa Mahkemesi'nin yapısını ve işleyişini değiştirmek istiyorsa siyasi irade, bunun için bir çalışma yapar ve uygular. Buna ne engel var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.498 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.088 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 747 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar