Hemen popüler olmak isteyen var mı?

Bir insanı, bir fikri ve bir ideali, en hızlı popülizm tüketebilir. Bir intihar aracı olarak seçilebilecek en kullanışlı ve sempatik araçtır aynı zamanda.Eskiden Türk filmlerinde gecekonduların, kasımpatı...

Bir insanı, bir fikri ve bir ideali, en hızlı popülizm tüketebilir. Bir intihar aracı olarak seçilebilecek en kullanışlı ve sempatik araçtır aynı zamanda.

Eskiden Türk filmlerinde gecekonduların, kasımpatı konmuş penceresinde, zengin olma hayalleri kuran gençler vardı.

Şimdi evsiz olanlar bile, bir gün mutlaka popüler olacağına, şöhreti yakalayacağına ve zengin olacağına artık çok inanıyor. Sosyal medya, popülizmi öylesine büyük bir umut haline getirdi.

MİLYONER OLAN GENÇLERİN HİKAYESİ

Her gün hayallerini gerçekleştiren bir genç adam ve bir genç kızın hikayesini duyuyoruz. Güney Koreli 9 yaşındaki Evan, sadece Youtube’da oyun videoları yayınlayarak yılda 3.2 milyon dolar kazanıyor. İsveçli Felix Arvid Ulf ise, yılda 30 milyon dolar kazanıyor. Henüz yirmili yaşlarını bitirmedi. Babam, ‘burnu sümüklü’ derdi bu çocuğu görse.

Bu gençlerin hikayeleri düzenli olarak haberleştiriliyor aslında. Ve yeni Youtuber’lar doğmasını teşvik ediyorlar. On binlerce insan da, onlar gibi şöhret olmak ve para kazanmak için adeta kendini öldürüyor. Bu yüzden sadece bir dakikada Youtube’da izlenen video sayısı 4.1 milyona ulaştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar