HDP'yi kapatmak mı, legal zemine çekmek mi istiyoruz?

Mesele teröre ve şiddete bulaşmamış ama HDP’ye oy vermeye devam eden Kürt seçmeni siyasi ve ahlaki olarak ikna edip, HDP’den ayırmak. Bunun yolunu bulmak gerekir. Tabanını kaybeden HDP, ya PKK’dan ayrılıp legal zemine dönecek ya da...

HDP’nin PKK terör örgütüyle ilişkisi tartışma götürmez bir gerçek. Bu ilişki şekli, bazen kriminal boyutta suç teşkil ediyor. Kobani olayları ve hendek terörü bunun en önemli örnekleri.

PKK başta Sur, Cizre, Nusaybin'e hendekler kazıp, hayatı felç ettiğinde ve yüzlerce insanımızın canına kıydığında, Kürtler arasında çok büyük tepki toplamıştı. O dönem terörün pençesinde kıvranan ilçeleri dolaştığımda şunu gördüm: PKK ve HDP hayatlarının en büyük hatasını yaptı. Bölge halkı hendek terörüne büyük tepki gösterdi ve duygusal olarak koptular. Bunu hem yazdım, hem ekranlarda söyledim.

HENDEK TERÖRÜNDE DOĞAN FIRSAT

HDP, bırakın bu hendek terörünü kınamayı, destek mitingleri düzenlemeye kalktı Diyarbakır’ın göbeğinde. Selahattin Demirtaş’ın çağrısına Diyarbakır halkı ilgi göstermedi, kimse mitinge gitmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar