Hayatta dengeyi kurmak

Toprakla hemhâlım bir süredir. Hayatıma kattığı şeyleri anlamaya ve içselleştirmeye çalışıyorum. Yeni şeyler öğreniyorum. Daha önce öğrendiğim bilgilerin ve zihnimi dolduran...

Toprakla hemhâlım bir süredir. Hayatıma kattığı şeyleri anlamaya ve içselleştirmeye çalışıyorum. Yeni şeyler öğreniyorum. Daha önce öğrendiğim bilgilerin ve zihnimi dolduran kalıpların zorlandığını hissediyorum.

Teknoloji, bilim ve doğal yaşam arasında bir denge tutturmam gerekir, bunu anladım. Sonra hayatın birçok alanında bir denge kurmam gerekiyormuş bunu da öğrendim.

DOĞANIN MUHTEŞEM DENGESİ

Doğada geçirdiğim süre içinde, onun kendi varlığını sürdürmek için nasıl ahenkli ve muhteşem bir denge kurduğunu gördüm. Bu dengeyi bozan tek şey insandır, bunu da bilelim.

Toprak herkese eşit davranıyor. Ayrım yapmadan herkesin hakkını veriyor. Gül de, diken de, ısırgan otu da, nane de topraktan nasibini alıyor.

Allah’ın rahmet sıfatı, toprakta neşvünema bulmuş. Her canlının rızkını ayrım yapmadan dağıtıyor. Allah bir gün dahi kaktüsün dikeni var diye cezalandırmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar