Güvenilir kurumlara neden ihtiyaç var?

31 Mart seçimlerine yapılan itirazlarda dikkat çeken ama pek üzerinde durulmaya bir konu var. Herkesin ortak olarak güvendiği bir kurum, ne kadar hayati rol oynuyormuş, bunu gördük.Seçim sonuçlarına itirazlar kimi zaman...

31 Mart seçimlerine yapılan itirazlarda dikkat çeken ama pek üzerinde durulmaya bir konu var. Herkesin ortak olarak güvendiği bir kurum, ne kadar hayati rol oynuyormuş, bunu gördük.

Seçim sonuçlarına itirazlar kimi zaman muhalefetin, kimi zaman da iktidar partisinin aleyhine sonuçlandı. Ancak itiraz sonucu oluşan değişikliğe hiçbir parti tepki göstermedi.

Artvin/Yusufeli gibi ilçelerde seçimler yenilenecek, burada da çıkan karara tepki gösteren, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) kararından dolayı eleştiren olmadı.

Demek ki, herkesin YSK’ya güveni tam. Zaten 31 Mart’tan bu yana, hem iktidar hem de muhalefet partileri, sürekli olarak YSK’nın vereceği karar için ‘baş göz üstüne’ diyor.

Bunun, insanların ihtiyacı olan adalet duygusu ve ihtilafa düşmüş taraflar arasında hakemlik arayışında ne derece önemli olduğunu görüyoruz hep birlikte.

YARGI SİSTEMİNİN İKİNCİ MİSYONU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar