Gençlere arkadaş seçme önerileri

İnsan anne, babasını seçme şansına sahip değildir ama arkadaşını seçebilir. Seçtiği arkadaş hayatını etkileyen, bazen şekillendiren bir öneme sahip olabilir.Bu nedenle bizim...

İnsan anne, babasını seçme şansına sahip değildir ama arkadaşını seçebilir. Seçtiği arkadaş hayatını etkileyen, bazen şekillendiren bir öneme sahip olabilir.

Bu nedenle bizim kültürümüzde, arkadaş seçimi, komşu seçimi çok önemli görülmüştür. ‘Ev alma komşu al’ bunun en güzel örneklerinden biridir.

Genç arkadaşlarımızın arkadaş seçimine özen göstermesini bu nedenle önemserim.

Bazı tavsiyelerim var bu konuda. Kısaca paylaşayım.

DERDİNİZİ PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ARKADAŞLAR EDİNİN

Sıkıntılarınız var, sorunlar yaşıyorsunuz, çok bunaldınız diyelim. O esnada arayıp dertleşebileceğiniz, sıkıntınızı paylaşacağınız ve size doğru fikirler verebilecek arkadaşlarınızın olmasına dikkat edin. Böyle bir durumdayken ilk aradığınız ve size destek olan kişiler kimlerse, onlar sizin değer verdiğiniz kişilerdir. Onların kıymetini bilin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar