Genç yöneticilere öneriler

Emre Yaylalı, 30 yaşında, pratik zekalı, London of Ekonomik School’da yüksek lisans eğitimi almış, memleket derdi olan, biraz tombik ama çok sevimli bir genç yönetici. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı...

Emre Yaylalı, 30 yaşında, pratik zekalı, London of Ekonomik School’da yüksek lisans eğitimi almış, memleket derdi olan, biraz tombik ama çok sevimli bir genç yönetici. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emre’yi belediyenin % 30 kısmını yöneteceği Kültür A.Ş Genel Müdürü görevine getirdi. Daha önemlisi, güçlü bir ‘siyasi kredi’ ile destekledi.

Geçtiğimiz hafta Emre beni Erzurum’a davet etti ve ekibiyle tanıştırdı. Hepsi çok genç, hatta bir kısmı hala öğrenci olan bir gruptu. Biraz da şaşırdım. Ama yine de ilgi çekici buldum.

Erzurum türküleri söyleyen Celil Kalkan ve saz arkadaşları oturumun en önemli kişileriydi. Daha sonra üniversite rektörü, milletvekili ve başka yöneticiler de aramıza katıldı.

Toplantının ana konusu yöneticilik, planlama, strateji ve gelecek vizyonu konularıydı. Genç yöneticilerin sorularına cevap verirken ve hep beraber tartışırken, bunları okurlarımla, bu vesileyle genç yöneticilerle paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm. Emre onun hakkında yazmamam için epey ‘yalvarsa da’ konunun Emre olmadığını anlamış olacak bu yazıyla. Her bürokrat gibi o da kem gözlerden korkuyor!

GENÇ YÖNETİCİLERE TAVSİYELER

1. İlk yapacağınız şey bir hayal kurmaktır. Sonradan hikayesini çocuklarınıza anlatacağınız kadar büyük ve güçlü bir hayal kurmalısınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar