Fakirlik insanın kaderi midir?

İbni Haldun’un “coğrafya insanın kaderidir” sözünü gittiğim her ülkede daha iyi anlıyorum. Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da şahit olduğum hikayeler, İbni Haldun’u haklı...

İbni Haldun’un “coğrafya insanın kaderidir” sözünü gittiğim her ülkede daha iyi anlıyorum. Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da şahit olduğum hikayeler, İbni Haldun’u haklı çıkardı.

Sırtını, efsaneler diyarı Altay Dağları’na dayamış, çoraklığı, sıcaklığı, soğu ve fakirliği ile meşhur, Moğolistan’ın Bayan Ulgi şehrinde, coğrafyanın insanı nasıl etkilediği bir kez daha gördüm.

Bu sefer bir başka şey daha kafamı kurcaladı.

Coğrafya insanın kaderdir de, peki fakirlik de insanın kaderi midir?

TORUNLARINA FAKİRLİĞİ MİRAS BIRAKAN NİNELER

Soru tam olarak Ulgi şehrinin gecekondu bölgesinde, sel felaketine maruz kalmış bir mahallede, fakirliğin en acı seviyelerini yaşayan bir ailenin, torun ve nine ikilisini bir arada gördüğümde aklıma geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar