Dünyanın en şaşırtıcı yarışı

-MOĞOLİSTAN- Uçağın pervaneli olması biraz heyecan yarattı aramızda. Hafiften korkanlarımız var. İki saat gecikmeyle kalkacak uçak, Moğolistan’ın en fakir bölgesi, Kazakistan sınırına yakın...

-MOĞOLİSTAN-

Uçağın pervaneli olması biraz heyecan yarattı aramızda. Hafiften korkanlarımız var. İki saat gecikmeyle kalkacak uçak, Moğolistan’ın en fakir bölgesi, Kazakistan sınırına yakın, Bayan Ulgi’ye gidiyor.

Uçağa binenler dikkat çekici. Bir grup Batılı, Çinli ve Koreli turist, bir grup da tamamı Türkiye’den gelenler.

AYNI GEMİDEYİZ FAKAT AMAÇLARIMIZ FARKLI

Altay dağlarına yakınlığı ve yüksekliği nedeniyle, Bayan Ulgi turistlerin ilgi odağı. Dağlarda, yaylalarda geleneksel Moğol ve Kazak çadırlarda kalıp, uzun yürüyüşler ve dağ tırmanışları yapıyor yabancılar. Hepsi outdoor kıyafetleri ve sırt çantalarıyla uçakta hemen kendini belli ediyor zaten.

Türkiye’den gelenlerin ise dağ yürüyüşü ya da gezmeyle ilgileri yok. Onlar Moğolistan’ın bu en fakir şehrine yardım getirmiş gönüllü yardım kuruluşlarının, gönüllü çalışanları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar