Dindarlık artıyor, dindar seçmen de artıyor mu?

Aynı fikirdeyim. Taşlar yerine oturmadan, adaylar net ortaya çıkmadan, siyasi analizler yapmayı spekülasyon saydığımdan, başka konularda yazmaya devam edeceğim.Başka konu dediysem de yine son zamanlarda hepimizi ilgilendiren konular....

Aynı fikirdeyim. Taşlar yerine oturmadan, adaylar net ortaya çıkmadan, siyasi analizler yapmayı spekülasyon saydığımdan, başka konularda yazmaya devam edeceğim.

Başka konu dediysem de yine son zamanlarda hepimizi ilgilendiren konular. Ayrıca bu yazıyı yazmamı gerektiren durumlar var.

Hatırlarsınız, deizm tartışmasına girerek bir yazı kaleme almıştım (10.04.20018). ‘Gençler arasında dinden soğuma, deizm, ateizm ve nihilizme kaymanın sebepleri ne olabilir?’ diye tartışıyorduk.

MUSTAFA KUTLU TARTIŞMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Yazıdan sonra değerli ağabeyimiz Mustafa Kutlu aradı. Deizm tartışmasını daha derin bir yere çekti: ‘Toplumda bir dindarlaşma eğilimi var, sayı artıyor, peki aynı zamanda nitelik olarak neden bir artış değil de gerileme görülüyor. Ahlak, hukuk, edep, adap konularında bir gerileme mi oluyor?’ dedi.

Mustafa Kutlu bunu bir hikayeci gözlemiyle tespit etmenin doğru olmadığını düşünerek, daha bilimsel bir bakışa ihtiyaç duymuş. Konuyu Prof. Süleyman Seyfi Öğün’e açmış. O da aynı soruların kafasında dolaştığını, anacak elinde gözlem haricinde bir veri olmadığını söylemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar