Dengeleri değiştiren milliyetçi dalga

Tartışmasız bu seçimin en şaşırtan sonucu, milliyetçi oylardaki yükseliştir. Sosyoloji, siyaset bilimi ve toplumdaki değişimle ilgilenen herkesin dikkat kesilmesi gereken konu da budur.Türkiye çok kuvvetli bir...

Tartışmasız bu seçimin en şaşırtan sonucu, milliyetçi oylardaki yükseliştir. Sosyoloji, siyaset bilimi ve toplumdaki değişimle ilgilenen herkesin dikkat kesilmesi gereken konu da budur.

Türkiye çok kuvvetli bir milliyetçi dalgayla karşı karşıyadır.

Sanırım seçimde ‘dip dalga’ bekleyenlerin şaşırdığı şey de bu oldu. Tespit edilemeyen bir dip dalganın gelip AK Parti’yi ve Erdoğan’ı vuracağı iddia ediliyordu. Ancak milliyetçi bir dip dalga gelip birçok şeyi değiştirdi. Ve bu milliyetçi dalga hiçbir şekilde, hiçbir araştırma şirketi tarafından da tespit edilemedi.

Peki sebebi nedir bu milliyetçi dalganın?

MHP SÜRPRİZİNİN SEBEBİ NEDİR?

Seçim gecesi sanırım ekranlara çıkan herkesin “nasıl olur anlamadım” tepkisiyle yorumlayamadığı en önemli konu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oy oldu. Partisi bölünmüş, neredeyse miting yapmamış ve tüm anketlerde oyları düşmüş gözüken MHP % 11 oy aldı tek başına. Dünyada bölündüğü ve kampanya yapmadığı halde oylarını arttıran tek parti sanırım MHP oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 529 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar