Camdan evler kale gibi ülkeler

İsrail’in küstah açıklaması hepimize dokundu. Uzun süre kriz yaşadığı, ilişkilerini kestiği ülkeye karşı bu denli fütursuz, diplomasi dilinden uzak ve şımarıkça açıklama...

İsrail’in küstah açıklaması hepimize dokundu. Uzun süre kriz yaşadığı, ilişkilerini kestiği ülkeye karşı bu denli fütursuz, diplomasi dilinden uzak ve şımarıkça açıklama yapması aslında İsrail’in ruh halini yansıtıyor.

Burada bizim kendimizi gözden geçirmemiz gereken bir durum var. Ama önce İsrail’in tutumuna bakalım.

Açıklamanın bir kısmı şöyle:

“Erdoğan kendi ülkesinin sıkıntıları ve sorunları ile ilgilenmesi daha iyi olur. Osmanlı İmparatorluğu'nun günleri çoktan bitti. Yahudi halkının başkenti Kudüs’tür ve öyle de kalacaktır. Geçmiş yılların aksine, güvenlik, özgürlük, dini özgürlük ve tüm azınlıkların haklarına saygı göstermeyi taahhüt eden bir hükümet kentidir. Camdan evde yaşayan Erdoğan’ın başkalarının evine taş atmaması gerekir.”

Kudüs’ü yalnızlaştırmak, ‘Müslümansızlaştırmak’ ve Mescid’i Aksa’yı kapatmak için cüretkar eylemlerinden, İsrail’in kendini çok rahat hissettiği belliydi. Arkasına yine Amerika’yı almış, tüm dünyaya meydan okuyor.

CAMDAN EVLER, KALE GİBİ ÜLKELER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar