Bu konuyu kapatalım Başka yerde açalım

Bazı konular vardır, kamuoyu önünde tartışılmaz. Bunun sebebi konunun gizli kalması gerektiği ya da sansür değildir. Sebebi, meselenin son derece ciddi, son derece hayati ve son derece karmaşık olmasıdır.Toplum bundan...

Bazı konular vardır, kamuoyu önünde tartışılmaz. Bunun sebebi konunun gizli kalması gerektiği ya da sansür değildir. Sebebi, meselenin son derece ciddi, son derece hayati ve son derece karmaşık olmasıdır.

Toplum bundan doğrudan etkilenir, Allah korusun çok tehlikeli sonuçları bile olabilir. Çünkü sosyoloji büyük değişime uğramış durumda. Yeni bir fay hattı doğmuş gibi gözüküyor maalesef.

Durumun vahametini ve ciddiyetini sol elle yemek meselesinde fark ettim. Sosyoloji tahmin ettiğimizden çok farklı bir yere gitmiş. Sol elle yemek meselesinde bile “kafir” ilan edilmeme ramak kalmıştı. O zaman, içinde bulunduğumuz sosyolojiyi anlamak için çok ciddi çalışmalara ihtiyacımız var dedim. Çünkü dipten dibe yaşanan bir değişim ve dönüşüm var, bunu herkesin anladığı kanaatinde değilim.

SOL ELLE YEMEK VE GÜNCELLEME TARTIŞMASININ ÖĞRETTİĞİ

Güncelleme tartışmasında ortaya çıkan gerilim ve enerji, sanırım sosyolojinin biraz olsun anlaşılmasına vesile olmuştur umarım. Muhafazakar toplumun inanç, fikir ve aidiyet konularında ne boyutlara ulaştığını ve farklı fikirlere nasıl tepki verdiğini, sol elle yemek ve ‘güncelleme’ tartışmalarında görebilirsiniz.

Sosyal medyada ve medyadaki tartışmaların son derece verimli laboratuvar görevi gördüğünü söylemeliyim. Sosyolojinin değişimi ve dönüşümü konusunu inceleyecekler için, bundan daha iyi fırsat olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar