Bölgeyi boş bırakmamak lazım

ERBİL Meğer iki yıl olmuş en son bölgeye geleli. Musul’un İŞİD’den kurtarılması operasyonunu izlemiştim en son. ‘Arayı çok açtın’ dedi buradaki dostlarım. Haklılar.Bu bölge...

ERBİL

Meğer iki yıl olmuş en son bölgeye geleli. Musul’un İŞİD’den kurtarılması operasyonunu izlemiştim en son. ‘Arayı çok açtın’ dedi buradaki dostlarım. Haklılar.

Bu bölge boş bırakmaya gelmez. Hem gazeteciler için, hem de devletler için. Türkiye referandum sürecinden bu yana adeta bu bölgeye küstü. Gelen-giden yok. Bunun eksikliğini ve yerine dolmaya çalışan dış unsurları da burada görmek mümkün.

ERBİL CANLANMIŞ, BİZİ ÖZLEMİŞ

Bölgenin havasını çok severim. ‘Bölge’ dediğimiz şey, Ortadoğu aslında. Mısır’dan Lübnan’a, Şam’dan Erbil’e kadar bu topraklar aynı havayı solur. Sıcağı, soğuğu, gerilimi, mutluluğu aynıdır.

Erbil çarşısını gezerken, iki yıl öncesinde IŞİD tehdidi nedeniyle neredeyse ölü haline gelmiş sokağın canlanmış, kendine gelmiş olduğunu gördüm. Dükkanlarda, kafelerde, sokakta Türk olduğumuzu anlayanların sevgi dolu selamları, ilgilerinin değişmemiş olmasından da mutlu oldum tabi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.084 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar