Bir insan neden ülkesine ihanet eder?

Neden bu ülkenin haini çok? Bu soruyu, son dönemlerin duygusallık yüklü söylemine bakarak sormuyorum. Daha önce de yazmıştım ve sormuştum (6 Aralık 2016). Afrin operasyonunda güncellenen tartışmalarda, yine...

Neden bu ülkenin haini çok? Bu soruyu, son dönemlerin duygusallık yüklü söylemine bakarak sormuyorum. Daha önce de yazmıştım ve sormuştum (6 Aralık 2016). Afrin operasyonunda güncellenen tartışmalarda, yine ‘hainler ve ihanet edenler’ tartışması ayyuka çıkınca yeniden sorma gereği duydum.

Ben, kim hain, kim ihanet etti tartışmasının, isimler üzerinden süren kısmına katılmayacağım. Daha derinlere inmek ve orada canımızı acıtsa da başka bir şeyi tartışmak istiyorum.

NEDEN BİR İNSAN KENDİ ÜLKESİNE KURŞUN SIKAR?

Bu coğrafyada neden kandırılmış ya da gönüllü, kendi ülkesine, milletine, dinine ihanet eden çok olur?

Düşünün 10 bin km öteden gelmiş, Suriye’de sınırımıza yerleşmiş ABD bayrağının altında, onların verdiği silahı bize doğrultan ve Mehmetçiği şehit eden Türkiyeli bir Kürt genci neden ihanet eder?

Alnı secdeye değen, ağzından din, iman eksik olmayan bir genç, neden FETÖ’cü olup, halkının üzerine F16 ile bomba yağdırır, kendi Meclisini bombalar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar