"Bir Başkadır" empati

Türkiye’nin makul insanlara ihtiyacı var. Suçlayan, ötekileştiren, dışlayan, mahkum edenlerin neden olduğu kaotik ortamdan başka türlü çıkamayız. Makul insanların yaptığı bir dizi iş de bu yüzden çok izleniyor, beğeni topluyor.

Bir insanı anlamanın yolu, onunla empati kurmaktır.

Sonradan öğrendiğimde çok şaşırmıştım; katillerin, şiddet yanlılarının ve haksızlık yapanların empati kurma özellikleri yokmuş.

Son günlerin ilgiyle izlenen dizisi, “Bir Başkadır” yapımını izlerken; senaryo yazarı, yönetmen ve yapımcıların kendinden farklı kesimlerle empati kurma çabasını gördüm.

Sanırım bu çaba diziyi izleyen her kesimden insanın beğenisini toplamayı başardı.

ÖTEKİNİ ANLAMAK

Kutuplaşmanın, ayrışmanın ve ötekileştirmenin derinleştiği bir dünyada, kendinden farklı olanı anlamak ve onunla birlikte yaşanan sorunları çözmek için yapılacak ilk şey, onlarla empati kurmaktır.

Ne düşünüyorlar, nasıl yaşıyorlar, hangi sorunları var ve ne talepleri var?… Bu soruların cevabını, ancak onların dünyasına girerek, onlar gibi düşünmeye çalışarak ve onların duygu dünyasını hissetmeye çalışarak bulabilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar