Bakan olduğunu öğrenme meselesi

Son üç dört gündür her yandan kabine listeleri dökülmeye başlamıştı ortalığa. Listeyi gören, tanıyorsa, hemen oradaki isimi arıyor, aranan kişi de heyecana kapılıyordu.ERDOĞAN BUNU HER ZAMAN...

Son üç dört gündür her yandan kabine listeleri dökülmeye başlamıştı ortalığa. Listeyi gören, tanıyorsa, hemen oradaki isimi arıyor, aranan kişi de heyecana kapılıyordu.

ERDOĞAN BUNU HER ZAMAN YAPAR

Kimsenin gerçek listeyi bilmesine imkan yok tabii. Çünkü Erdoğan Başbakanlığı döneminden beri, kabine değişikliğinde isimlerin sızmaması için özel bir gayret sarf eder. Medyanın “kabinede bu isim var mı?” sorusuna “olabilir, olmayabilir de” diye heyecanı daha da arttıran bir cevap verirdi ince bir tebessüm eşliğinde.

Buna rağmen, muhtemel bakan isimlerini açıklayan her yazı, her mesaj yine de ilgiyle okunur, paylaşılır ve dalgalanmaya neden olurdu.

Gerçek isimler en son bürokratik işlemler gereği yazıya dökülüp, kararnameler hazırlanırken, Erdoğan’ın kafasından çıkar, somut bir hale dönerdi. Bunun teknik yazımını da bir ya da iki kişi yapar, onlar da ser verir, sır vermezdi.

Son dönemlerde bu işi, şimdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank yapardı. Acaba son listeyi yine o mu yaptı? Düşünsenize, Erdoğan Varank’a şöyle diyor, “Yaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank”. İnsan kalpten gider!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar