AK Parti’nin sloganları ve hayalleri

Rahmetli Erol Olçok ağabeyin tüm kongrelerde aklının tesiri, elin izi, alnının teri vardır. Sloganlar, görseller, tasarım, salon süslemesi… hepsinde etkisi olurdu.AK Parti'nin tüm kongrelerinde kullanılan ana sloganları...

Rahmetli Erol Olçok ağabeyin tüm kongrelerde aklının tesiri, elin izi, alnının teri vardır. Sloganlar, görseller, tasarım, salon süslemesi… hepsinde etkisi olurdu.



AK Parti'nin tüm kongrelerinde kullanılan ana sloganları gösteren bir çalışma geçti elime. Bu büyük hareketin seyrüseferi esnasında rüzgarı arkasına almak için çekilmiş yelkenlerde yazılan yazılar bunlar. Erol ağabeyin elinin izi yani.



Tek tek bakalım isterseniz.



1. Olağan Büyük Kongre 12 Ekim 2003



Her Şey Türkiye İçin

Bu Işık Sönmeyecek



AK Parti'nin ilk, bir anlamda görücüye çıktığı ilk kongresi. İkili sloganın ilk cümlesi, 'Her şey Türkiye için' çok etkili oldu ve yıllarca kullanıldı.



Kongreden bir yıl önce, 1 Kasım 2002'de yapılan genel seçimlerde AK Parti tek başına iktidar olmuştu.



Erdoğan'ın Genel Başkan olduğu kongre sonrasında Türkiye çok büyük atılımlar gerçekleşti. AK Parti'nin altın yılları başladı. Erdoğan da neredeyse her fırsatta, “her şey Türkiye için” sloganını kullandı.



2. Olağan Büyük Kongre 11 Kasım 2006



Türkiye'nin Partisi



Türkiye'nin Lideri



Yine ikili slogan. Bu kez partiyi ve lideri ön plana çıkartan bir kontekst. AK Parti'nin altın yılları devam ediyor. 'Bu parti ve bu liderle yola devam' ederek, altın yılları sürdürme mesajı veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar