Ahlaki erozyon artışı

Bakü’de, Avrasya Hukuk Kurultayı esnasında, çok sayıda hukuk adamıyla görüşme fırsatım oldu. Birçoğu adalet sistemimizin önemli alanlarında çalışıyor. Yargı mensubu, akademisyen, avukat...

Bakü’de, Avrasya Hukuk Kurultayı esnasında, çok sayıda hukuk adamıyla görüşme fırsatım oldu. Birçoğu adalet sistemimizin önemli alanlarında çalışıyor. Yargı mensubu, akademisyen, avukat, bürokrat.

İkili görüşmelerimizin tamamında ya adalet sistemindeki ahlaki erozyondan ya da benim mesleğimden dolayı, medyadaki ahlaki erozyondan bahsedildi. Hepimiz ahlaki erozyon artışından, yaygınlaşmasından şikâyet ettik.

Tam bu esnada, Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneğinin (İGİAD), ‘Türkiye İş Ahlakı Araştırması 2018’ raporu açıklandı. Dernek Başkanı Mahmut Karahan raporun tüm detaylarını bana gönderdi. Okuyunca, adalet ve medya alanında yaşanan ahlaki erozyonla, iş dünyasında yaşanan erozyonun şaşırtıcı benzerliklerini gördüm.

ÖNEMLİ İŞ AHLAKI ARAŞTIRMASI

Rapor 2008 yılından beri, her beş yılda bir düzenli olarak yapılıyor ve bir trend görülmeye çalışılıyor. Üç değerli akademisyen, Prof. Dr. Ömer Torlak, Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Doç. Dr. Erkan Erdemir araştırmayı hazırladı.

Bu isimlerle konuştuğumda, iş ahlakında yaşanan erozyonun, 2008-2013 yılları arasında azaldığını, ancak 2013 yılından sonra tekrar ahlaki sorunların arttığını detaylı bir şekilde anlattılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar