Afrin’de iletişim savaşı ne durumda?

Hükümetin bugüne kadar yaptığı sınır ötesi operasyonlar arasında, Afrin’e yapılan ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kadar geniş kamuoyu desteği alan başka bir harekat olmamıştır. HDP hariç...

Hükümetin bugüne kadar yaptığı sınır ötesi operasyonlar arasında, Afrin’e yapılan ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kadar geniş kamuoyu desteği alan başka bir harekat olmamıştır. HDP hariç, CHP dahil tüm siyasi partiler, her kesimden sivil toplum kuruluşu, medyanın neredeyse tamamı, Afrin harekatında hükümete destek veriyor.

TÜRKİYE İÇİN ÖZLENEN BİRLİK TABLOSU GERÇEKLEŞTİ

Hükümeti birçok konuda eleştiren yazarların, tv yorumcularının ve entelektüel, sanatçının (küçük bir azınlık hariç) operasyona güçlü destek vermesi dikkat çekici.

Vatandaşlar arasında da durum farklı değil. Askeri operasyona gönüllü olarak katılmak isteyen 15 Temmuz gazileri, Suriyeli, Doğu Türkistanlı, Afrikalı göçmenler ve gençler askerlik şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Camilerde, mescitlerde, evlerde sabahlara kadar Fetih suresi okundu, dualar edildi. Askeri konvoyların geçtiği güzergahlarda halk yol kenarlarında bayrak salladı, dua etti, kurbanlar kesiti.

Yenikapı mitinginden bu yana, Türkiye’de hiç böylesi güçlü bir dayanışma, birliktelik, kucaklaşma olmamıştı. Ayrışmaların, kamplaşmaların, farklılıkların unutulduğu, güçlü bir dayanışma örneği yaşanıyor şu anda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar