Adil olmak zordur

Şu seçimlerde herkesin dilinde aynı kelâm, "adalet yerini bulsun" temennileri herkesin dilinde. Peki adalet isteyenler ne kadar adil olabiliyor. Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk yazısında bu konuyu Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerle irdeliyor.

Adaleti istemek kolaydır, adil olmak zor.

Herkes adaleti yüceltir ama adil olmayı düşünmez. Çünkü adil olmak zordur.

Herkes kendi için adalet ister, lakin başkası için adil olmayı denemez. Zira adil olmak zordur.

Kur’an-ı Kerim’de her okuduğumda beni derinden etkileyen bir ayet vardır:

“Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, ana babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. Eğer (şahitlik ederken) dilinizi eğer, bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır (Nisa Suresi 135).

Eğer bir hukuk sistemi inşa olacaksa, bir adalet düzeni kurulacaksa, bundan daha iyi, bundan daha mükemmel hangi temel prensip olabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum