AB içindeki kavga ve ABD’nin yeni güç merkezi

LONDRAAvrupa Birliği içindeki kavga, Türkiye ile yaşadıkları kavgadan daha büyük, daha derin ve daha sert aslında. Sadece gün yüzüne tam olarak çıkmadı.Başbakan Binali Yıldırım'ın şu anda...

LONDRA



Avrupa Birliği içindeki kavga, Türkiye ile yaşadıkları kavgadan daha büyük, daha derin ve daha sert aslında. Sadece gün yüzüne tam olarak çıkmadı.



Başbakan Binali Yıldırım'ın şu anda ziyaret ettiği, İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakanı Therasa May, önceki gün “AB bizi tehdit ediyor, seçimlere müdahale ediyor” sözü ile dipten dibe süren kavganın nadir dışa vuran ifadelerinden biridir.



ALMANYA'YA KARŞI BÜYÜK ÖFKE



Aslında özel toplantılarda, ikili görüşmelerde İngilizler geleneksel ketum ve yapmacık güler yüzlerini bir kenara bırakıp, AB'yi yerden yere vuruyor. En çok da geleneksel hasımları Almanya'yı. 'Yayılmacı, sömürücü ve bencil' olarak gördükleri bir Almanya var onların zihninde. Biraz daha kafaları iyi olsa, 'Naziler' diyecekler ama yine de İngilizlikleri tutuyor.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar