Robot gazeteciler

Televizyon, gazete ve sosyal medyanın karışımı olan yeni nesil internet gazetesi, “FreeNews” baş editörü, Poul Wolf’ün saatine, “acil” koduyla bir mesaj düşer: “Başkan Trump, Beyaz Saray’da Suriye...

Televizyon, gazete ve sosyal medyanın karışımı olan yeni nesil internet gazetesi, “FreeNews” baş editörü, Poul Wolf’ün saatine, “acil” koduyla bir mesaj düşer: “Başkan Trump, Beyaz Saray’da Suriye konulu bir basın toplantısı yapacak. Hangi seviyede haber yapalım?” Jops cevap yazar, “en yüksek seviyede”. Hiç hata yapmadığı için kendisine ‘Zero’ (sıfır) lakabı takılan yeni nesil gazeteci, aldığı talimata gülme emojili “Tamamdır patron” şeklinde cevap verir.

OPERASYON BAŞLIYOR

Zero, gazetenin tüm sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayınlar hemen: “Başkan Trump saat 14.00’de Suriye konulu önemli bir basın toplantısı yapacak.”

On dakika sonra, sosyal medyada bu mesajın dünyanın her tarafındaki etkileşimini, ‘Chequesbot’ programı aracılığı ile analiz eder. Etkileşimin yüksek olduğunu, ekonomi, Ortadoğu, dış politika, kriz gibi konuların öne çıktığını görür.

Basın toplantısını, Facebook, Instagram, Youtube, Twitter dahil tüm hesaplardan ve gazetenin ana sayfasından canlı yayınlama kararı alır. Bunun için Beyaz Saray’ın verdiği uydu frekansına bağlanır.

Canlı yayın saati geldiğinde, ekranda görünen kişinin kimlik tespiti için, ‘Face Recognition’ programını kullanır. Konuşanın Dış İşleri Bakanı Pompeo olduğunu anlayınca yayına geçmez. Daha sonra konuşan Trump’ı tanımlar ve online yayın talimatını tüm mecralarda verir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar