Gençlerin en büyük sorunu: Amaçsızlık/Hedefsizlik

“Bir amacım yok…” 22 yaşında bir gençten duyduğum bu cümle, bana çok dramatik geldi. Ne yapmak istediğini, nasıl bir hedefe ulaşmak istediği konusunda bir fikri, kararı ve planı olmayan bu gencin durumu...

“Bir amacım yok…” 22 yaşında bir gençten duyduğum bu cümle, bana çok dramatik geldi. Ne yapmak istediğini, nasıl bir hedefe ulaşmak istediği konusunda bir fikri, kararı ve planı olmayan bu gencin durumu, sanırım çok yaygın bir hal.

Son günlerde çeşitli şehirlerde katıldığım konferanslarda birçok gencin amaçsızlık/hedefsizlik/plansızlık sarmalında sıkıntılar çektiğine şahit oldum. Üniversitede okuyan ya da olmuş bir gencin, kendi hayatı ve geleceğiyle ilgili bu denli belirsizlik içinde olmasını önemli bir sorun olarak görmek gerekir.

Bu belirsizliğin gencin ruh dünyasını son derece olumsuz etkilediğini, depresif bir durum yarattığını da unutmamalıyız.

SARMALDAN KAÇMAK İÇİN ‘UYUŞMAK’

“Gelecekte ne yapacağımı, nasıl bir hayat kuracağımı bilmiyorum. Bolca spor yapıyorum. Bedenimi yoruyorum ve moral bozukluğundan kurtulmaya çalışıyorum.”

Çok yakından tanıdığım bu genç adam, içinde düştüğü açmazı, en azından spor gibi faydalı bir uğraşla ötelemeye çalışıyor. Dikkat ediniz, aşmaya çalışmıyor, öteliyor sadece.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 738 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar