İstanbul’u nasıl kurtarırız?

İstanbul’u nasıl kurtarırız? Benim seçimde başkan adaylarına soracağım soru bu. Şimdi eminim kraldan çok kralcılar çıkıp, ‘İstanbul’un kurtarılacak hali mi var?’ diyecekler. Var tabi....

İstanbul’u nasıl kurtarırız? Benim seçimde başkan adaylarına soracağım soru bu. Şimdi eminim kraldan çok kralcılar çıkıp, ‘İstanbul’un kurtarılacak hali mi var?’ diyecekler. Var tabi. Yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’a ihanet ettik. Sorumlusu da benim” der miydi?

Yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. Her geçen gün şehrin nasıl değiştiğine şahidim. Âşık olduğumuz şehirden ilk defa taşınmayı düşünüyoruz.

Çirkin dikey mimari, ürkütücü betonlaşma, çarpık şehirleşme yüzünden bu güzelim şehre bakamıyoruz artık.

Korkunç trafik yüzünden işten eve gitmenin haricinde hareket edemiyoruz. Zorunlu olmasa evden çıkmayacağız. Dünyanın en kıymetli şehirlerinden birinden bahsediyoruz. Üzüntü içinde şehrin her geçen gün perişan olmasını izliyoruz anlayacağınız.

Herkes olayın farkında. Ama kimse dillendirmiyor. O yüzden eğri oturup doğru konuşalım.

Bu şehri nasıl kurtaracağız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar