‘Kentli dindar seçmen’ kimdir?

Sosyolojideki yeni bir sosyal katman oluşumuna şahitlik ediyoruz. ANAR Başkanı İbrahim Uslu buna, “kentli muhafazakar seçmen” diyor. Ben bunu “kentli dindar seçmen” diye değiştirmeyi teklif ediyorum.Dün akşam...

Sosyolojideki yeni bir sosyal katman oluşumuna şahitlik ediyoruz. ANAR Başkanı İbrahim Uslu buna, “kentli muhafazakar seçmen” diyor. Ben bunu “kentli dindar seçmen” diye değiştirmeyi teklif ediyorum.

Dün akşam tvnet’te Faruk Aksoy’un sunduğu tartışma programı esnasında, CHP eski milletvekili Prof. Aytuğ Atıcı, muhafazakarın ‘tutucu’ anlamında kullanıldığını söyleyerek haklı bir itiraz getirdi kavrama.

Ben de “muhafazakar” kavramına hep mesafeli yaklaşmışımdır. Ancak AK Parti kendini “muhafazakar demokrat” olarak tanıttığından bu yana, kavramın içerik tanımında bir kayma oldu.

Yine de ‘kentli dindar’ kavramının meseleyi anlatmak için daha uygun olacağını düşünüyorum.

Değerli dostum GENAR Başkanı İhsan Aktaş da tartışmada bizimleydi akşam. Aktaş, sosyolojide yeni oluşan bu sosyal kitleyi sonunda kabul etmekle beraber, bu seçmen kitlesinin etkisinin sınırlı olduğunu düşünüyor.

Önemli olan yeni kavramda ittifak etmemiz. Etki oranını sonra tartışabiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 738 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar