Sessiz karşı devrim

Andımız konusunun bir mahkeme kararıyla gündemimize pimi çekilmiş bir bomba gibi bırakıldığı günlerde bu soruyu sormuştu herkes:“Ne oluyor? Bitirdiğimiz tartışmalara yeniden kim bizi geri...

Andımız konusunun bir mahkeme kararıyla gündemimize pimi çekilmiş bir bomba gibi bırakıldığı günlerde bu soruyu sormuştu herkes:

“Ne oluyor? Bitirdiğimiz tartışmalara yeniden kim bizi geri götürüyor?”

Andımız konusuyla sınırlı kalmadı tabii tartışma. Türk kimliği, Kürt meselesi, Türkçe ezan, Cumhuriyetin kuruluşu, Milli şef, Atatürkçülük… diye devam etti. Yıllar önce yapıp, bitirdiğimiz tartışmalara yeniden döndük.

Sanki o konuları konuşup bitirmemiş, yasal düzenlemeler yapılmamış gibi, Türkiye için ‘pranga, bariyer, tabu, kırmızı çizgi, psikolojik yasak…’ artık adına ne derseniz, hepsi yeniden önümüze boca edildi.

Bu tartışmalar siyasete de sıçradı doğal olarak. MHP-AK Parti yerel seçim ittifakının bozulması, tam da o sıcak tartışmanın olduğu günlerde oldu.

‘ATATÜRK İLAH DEĞİLDİR’ TARTIŞMASI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 738 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar