Kral’dan sonra, Kaşıkçı krizinde yeni senaryo

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra Suud cephesinde bir hareketlilik ve değişim var. Ortada bir senaryo dolaşmaya başladı. Bu konuyu birazdan anlatacağım. Sahadan birkaç bilgi vererek, Suud cephesindeki...

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra Suud cephesinde bir hareketlilik ve değişim var. Ortada bir senaryo dolaşmaya başladı. Bu konuyu birazdan anlatacağım. Sahadan birkaç bilgi vererek, Suud cephesindeki değişimin gerçek olup olmadığını anlatayım önce.

Biliyorsunuz cinayetin duyulmasından kısa süre sonra Prens Selman, “Türkiye isterse konsolosluğu arayabilir” diye açıklama yapmıştı. Herkes bunun bir özgüven ve cinayetten uzak birinin açıklaması diye okumuştu.

Oysa sahada gerçek öyle değildi. Önceki güne kadar Suudiler aslında konsolosluğun sadece bir odasına girilmesine ve birkaç dolabın aranmasına izin vermişti. Türkiye de bu yüzden girmiyordu içeri.

Açıklama ile sahadaki durum çelişkiliydi. Ancak şimdi durum öyle değil.

SUUD KRALI’NIN ARAMASINDAN SONRAKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Suud Kralı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramasından sonra durumun farklılaştığını gördüm. O yüzden de Kaşıkçı soruşturmasını yürüten ekipten önemli bir isimle görüşerek bunun sahaya yansıyıp yansımadığını konuştum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 738 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar